Zabıta ve Güvenlik personeline  iletişim eğitimi

Zabıta ve Güvenlik personeline iletişim eğitimi

Kırıkkale Belediyesi Zabıta personeline Etkili İletişim” semineri ile devam etti.

A+ A-

Zabıta personelinin kişisel gelişimine önem veren ve bu doğrultuda hizmet içi eğitimlere devam eden  Kırıkkale Belediyesi Zabıta personellerine yönelik düzenlediği hizmet içi eğitimlerine “Etkili İletişim” semineri ile devam etti.

 

DOĞRU İLETİŞİM KURULMALI

Yaptığı uygulama ve denetimlerle vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam alanı hazırlayan Belediye Zabıta ekiplerinin en çok iletişim halinde olduğu kesimlere yönelik etkin iletişim yöntemleri Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyesi Yeşim Kalyon tarafından aktarıldı. Kırıkkale Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen etkili iletişim eğitiminde konuşan Yeşim Kalyon iletişim halinde oldukları kesimlere yönelik olarak zabıta personelinin yüz ifadesi, vücut duruşu, kıyafet, el ve kol duruşu gibi davranışların önem arz ettiğini özellikle kurumsal kimliği olan belediye adına faaliyet yürüten zabıta ekiplerinin vatandaşla doğru iletişim kurmasının faydalarını dile getirdi.

 

SABIRLI VE NEZAKETLİ OLMALI

Vatandaşlar ile esnaf ile sürekli zabıtanın iletişim halinde olduğunu belirten Kalyon “iletişimin çeşitli engelleri vardır. Bu engelleri nezaketle davranıp, uygun dil ve beden dili anlatımı ile ortadan kaldırabiliriz. Zabıta perosneli her gün her saat vatandaş ile iç içe olan bir mesleği icra etmekte bu nedenle kızgın olmamalı, insanlara karşı anlayışlı, sabırlı ve nezaketli olmalı” dedi. 



Bu haber toplam 2171 defa okunmuştur